Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Bemutatták a karácsonyi bélyegeket Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2011. október 28.

ImageA Székesfehérvári Püspöki Palotában tegnap megrendezett sajtótájékoztatón jelentették be a Magyar Posta Zrt. ez évi karácsonyi bélyegének ünnepélyes forgalomba hozatalát.

Tovább...
 
'56-os film A Szabadművelődés Házában - az utolsó vetítés Nyomtatás E-mail
Írta: nekunkfehervar.hu   
2011. október 24.

ImageA Hóhér vigyázz című, Wittner Máriáról szóló filmet október 17-21. között, naponta 2 alkalommal, délelőtt 11 órakor és délután 15 órakor vetítették A Szabadművelődés Háza színháztermében, az előadásokat ingyen lehetett látogatni. 21-én, az utolsó vetítésen ott volt Cser-Palkovics András polgármester is.

Tovább...
 
Szép eredmény az országos Liszt versenyen Nyomtatás E-mail
Írta: H.T.   
2011. október 21.

ImageBüszkén nyilatkozik diákjai teljesítményéről a székesfehérvári István Király Általános Iskola. Az intézmény ötfős csapata az országos Liszt Ferenc vetélkedőn tizedik helyezést ért el. Az iskola jeleskedett adományozás terén is, az osztályok az Önkéntesség Európai Éve kezdeményezés jegyében könyvekkel ajándékozták meg egy romániai magyar település tanintézményét. Az István Iskola már most gondol leendő elsőseire, szerdánként angol foglalkozásra várja az óvodásokat.

Tovább...
 
Szombaton tartják az utolsó Turista Napot Nyomtatás E-mail
Írta: F.Szegő Krisztina   
2011. október 21.

ImageMéltó módon zárják a Fehérvári Turista Napok második évadát. Október 22-én, szombaton a Megyeháza épületében lévő Lovagterem kiállítását és történetét ismerhetik meg az érdeklődők. Azok, akik legalább három alkalommal részt vettek a 2011-es év Turista Napjain és bizonyították Székesfehérvár iránti elkötelezettségüket, oklevélben és ajándékban részesülnek. Az okleveleket október 24-e és 28-a között lehet átvenni a Tourinform Irodában.

Tovább...
 
Több, mint tízezren látták a Csók István kiállítást Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. október 20.

ImagePéldaértékű összefogásként, sikerként értékeli a „Bálványok és démonok” című tárlatot a Csók István Képtár és a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény. Az április 16-a és október 2-a között bemutatott, egyedülálló kiállítást több mint tízezren tekintették meg, a kísérő programok keretében rendezett gyermekfoglalkozásokon és a tárlatvezetéseken ezernél is több látogató vett részt. A festő alkotásait 2012 tavaszától Balatonfüreden láthatja a közönség, addigra elkészül a székesfehérvári kiállítás eredményeit és képanyagát bemutató tanulmánykötet is.

Tovább...
 
Múzeumok Őszi Fesztiválja a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. október 20.

ImageA Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély november 15-ig háromféle programmal várja az érdeklődőket. A „Pincétől a padlásig” című program keretében a kastély olyan, rejtett részei fedezhetők fel, amelyek máskor nem látogathatók: a Károlyi József Alapítvány Képeslapgyűjteménye, a Fejtő Ferenc Könyvtár archívuma, a főépület manzárdszobája gróf Károlyi István egzotikus szoborgyűjteményével és az ún. festett mennyezetű szoba.

Tovább...
 
Hóhér, vigyázz! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. október 19.

ImageA Wittner Máriáról szóló portréfilmet több éves előkészület – emlékezők és korabeli dokumentumok felkutatása, archív anyagok összegyűjtése, rendszerezése – után, 2007 augusztusában kezdte el forgatni a két rendező, Matúz Gábor és Siklósi Beatrix. Talán az ő fejükben fordult meg először önálló filmet készíteni Wittner Máriáról, vagy legalábbis ők jutottak el a megvalósításig, pótolva a magyar filmtörténet több évtizedes hiányosságát.

Tovább...
 
Művésztanárok alkotásaiból nyílt tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: B. G.   
2011. október 13.

ImageNagyszabású kiállítást rendezett a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola. Az intézményben először került sor olyan tárlatra, amin az összes, az iskolában ma tanító, vagy korábban ott dolgozó művésztanár közösen mutatkozik be. Az ünnepélyes megnyitón az iskola diákjai szavalatokkal, hangszeres produkciókkal és énekkel köszöntötték a művésztanárokat, majd Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András mondott köszönetet a szervezőknek.

Tovább...
 
Kézműveskedés és táncház októberi estéken Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. október 13.

Image„Kezdje el Ön is!” címmel indította el bemutató órákból álló sorozatát a Fehérvári Kézművesek Egyesülete októberben. Számítanak azon középiskolások és felnőttek figyelmére, akik szívesen kézműveskednének, de nem tudják, mihez lenne igazán kedvük. A bemutató órák segítséget adnak a kezdéshez, 14-én, pénteken szálas anyagokkal dolgozó mesterek várják az érdeklődőket. Ugyancsak kiváló kikapcsolódást ígér a Kákics Együttes. Szombaton folytatja gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló moldvai csángó táncház-sorozatát.

Tovább...
 
Ma hirdetik ki a városismereti verseny győzteseinek névsorát Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2011. október 11.

ImageA Szabadművelődés Háza hagyományainak megfelelően idén is meghirdette városismereti versenyét, ezúttal a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtárral közösen. A fehérvári középiskolások számára kiírt megmérettetésre 84 csapat küldte be a megoldott versenyfüzetet. A győztes csapat könyveket és más kiadványokat nyer, ezen felül - idén először - részt vehet november 2-5 között Szekszárdon, az Országos Ifjúsági Honismereti Akadémián.

Tovább...
 
Ki lesz Fehérvár Hangja? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. október 06.

ImageKözel száz fiatal tehetség jelentkezett a szeptember végi határidőig a Fehérvár Hangja elnevezésű versenyre. A zenei tehetségkutató az egész megyében megmozgatta a fiatalokat Dunaújvárostól Móron és Székesfehérváron át Kálozig. A jelentkezők többsége rendelkezik valamilyen zenei előképzettséggel, sőt, néhányuknak saját zenekara is van.

Tovább...
 
<< Első < Előző 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4995 - 5005 / 6193